VOOV söker Jourhemsansvarig

Organisation: 
  • VOOV Uppsala
Plats: 
  • Uppsala
  • Uppsala
Ändamål: 
Djur
Ekonomisk/social utsatthet
Kvinnor

Vi söker en person som vill ansvara för kontakten med jourhem för VOOV Uppsala.

De flesta skyddade boenden i Sverige saknar eller har mycket begränsade möjligheter för våldsutsatta att ta med sig sitt husdjur. VOOV förmedlar därför tillfälliga jourhem åt djuren när djurägaren befinner sig i skyddat boende. Kontakten med VOOV förmedlas via socialtjänst, polis, kvinnojour och brottsofferjour.

​Detta uppdrag innebär ansvaret för kontakten med jourhemmen och andra kontakter inom VOOV Uppsala vad de gäller just placeringar. Kontakten med dessa sker främst via mail. Du tar emot förfrågningar om placeringar och matchar sedan med ledigt jourhem samt samordnar själva placeringen.

Du utvecklar dina färdigheter i ledarskap, samordning och föreningstekniska uppdrag för att hjälpa utsatta personer och djur. Du samarbetar med ett flertal andra volontärer i placeringsverksamheten och styrelsen. Du får stort inflytande i en förening som värderar hållbart engagemang och dina önskemål om lärande och utveckling.
Vi ger dig en introduktion om vår förening, hur placeringen går till samt mycket stöd och samarbete från föreningens övriga engagerade.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppgiften kan göras hemifrån. Ca 2h/vecka.
Specifika önskemål eller information: 
Du är bra på att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet och kunskap om husdjur är önskvärt. Kunskap om olika myndigheter och organisationer som arbetar med våldsutsatta är en fördel. Kunskap om våld i nära relationer är en fördel. Du tar eget ansvar och initiativ till att utföra uppgifterna. Inget djurförbud eller markering i brottsregister får föreligga.
Minimiåtagande: 
Vi ser gärna att du önskar ha uppdraget på minst ett halvår.
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.