Vi på TRIS söker nu fler volontärer till vår läxhjälp!

Organisation: 
  • TRIS, Tjejers Rätt I Samhället
Plats: 
  • Uppsala
  • Uppsala
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Ekonomisk/social utsatthet
Integration och asylsökande

Just nu söker vi på Tjejers Rätt i Samhället (TRIS) fler personer som vill bli volontärer på vår Läxhjälp där vi arbetar förebyggande mot hedersrelaterat förtryck och våld och ger unga flickor en trygg plattform för både läxläsning men också en plats att få andas och släppa garden om så bara för en stund. ​

TRIS läxhjälp har funnits sedan 2013 där vi erbjuder läxhjälp två dagar i veckan för tjejer i åldrarna 13-25 år. Våra läxhjälpare är en härlig blandning och kan vara alltifrån studenter från olika ämnesområden, yrkesverksamma till pensionärer. Är du intresserad av att bli en del av vår verksamhet är du välkommen att höra av dig till oss med en kort presentation om dig själv så bokar vi in ett möte och ser om du är läxhjälparen som vi söker!

Som ny läxhjälpare får du en introduktion i hur läxhjälpen fungerar och du väljer själv hur mycket du vill engagera dig. Du som är läxhjälpare erbjuds även utbildningar av TRIS inom området hedersrelaterat förtryck och våld. Läxhjälpen sker på tisdagar och onsdagar under eftermiddag och kvällstid. Det kan även finnas möjlighet till framtida uppdrag i form av fotbollsledare, extraresurs vid dataworkshop, mentorsskap etc. beroende på personlig lämplighet och engagemang.

Hoppas vi ses!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Varje tisdag mellan kl 15:30-20.00 och onsdag kl 16.30-18.30. Du kommer när du kan och går när du måste, vi vet om att livet ser olika ut för alla och vill därför göra det så enkelt som möjligt för dig att kunna delta! Verksamheten är belägen i centrala Uppsala.
Specifika önskemål eller information: 
Vi söker personer med olika utbildningsbakgrunder och som kan verka som goda förebilder för våra deltagare. Som ideell är det viktigt att du är: Tålmodig, Pålitlig, Pedagogisk och Lyhörd.
Minimiåtagande: 
2 timmar en gång i månaden.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.