Bli läxläsare i Gottsunda!

Organisation: 
  • Röda Korset, Gottsunda-Sunnerstakretsen
Plats: 
  • Uppsala
  • Uppsala
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Integration och asylsökande
Upplysning och folkbildning

Röda Korset i Gottsunda har läxhjälp för alla åldrar varje tisdag på Gottsundabiblioteket och behöver nu fler läxhjälpare!

Som läxhjälpare behöver du inte kunna allt, det viktigaste är att du vill försöka hjälpa och tillsammans med den som vill ha hjälp försöker hitta svaret. Det är därför bra att vara lite påhittig, men viktigast är att bara vara på plats med ett uppmuntrande ord och att vara ett stöd. Många av de som söker sig till läxhjälpen behöver ofta hjälp med hur man hittar svaret eller bara att förstå vad som efterfrågas, då betyder det mycket att bara ha någon som sitter bredvid även om den personen inte är insatt i ämnet.

Läxhjälpen är öppen för alla åldrar och alla nivåer, vi tror att all kunskap kan komma till användning.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget sker på Gottsundabiblioteket i Gottsunda centrum på tisdagar mellan kl 15 och 18.
Specifika önskemål eller information: 
Som volontär behöver du inga speciella kunskaper, de som söker sig till läxhjälpen har väldigt varierande frågor och vi behöver därför många olika erfarenheter bland våra läxhjälpare. Det finns ingen nedre eller övre åldersgräns för att bli läxhjälpare hos oss.
Minimiåtagande: 
Vi vill att du ska kunna vara med minst två gånger per månad, men mer går naturligtvis också bra. Läxhjälpen har öppet tre timmar varje gång, men du behöver inte vara på plats hela tiden, men minst 1,5 timme per gång. Totalt alltså minst 3 timmar per månad, och max 12 timmar per månad.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.