Vill du ge stöd till de som lever med missbruk i sin närhet?

Organisation: 
  • Föräldraföreningen mot Narkotika Uppsala
Plats: 
  • Uppsala
  • Uppsala
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Hälsa

Som rådgivare inom organisationen gör du det allra viktigaste arbetet - nämligen att i enskilda samtal (över telefon eller i möte) eller i gruppsamtal (genom ett väletablerat självhjälpsprogram) ge stöd, information och råd till de närstående i att hantera sin situation.

Som rådgivare går du en utbildning och får sedan gå dubbelt en tid med en annan mer erfaren rådgivare. Du får även flera gånger per termin tillsammans med de andra rådgivarna träffa en handledare.

Föräldraföreningen Mot Narkotika (FMN) är en ideell, religiöst och partipolitiskt obunden, organisation som erbjuder stöd till alla närstående, det kan vara föräldrar, syskon, kamrater eller andra anhöriga.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget genomförs både hemifrån över telefon men framför allt i föreningens lokal i Uppsala. Uppdragets tider är flexibla då rådgivarsamtalen/mötena bestäms tillsammans med den du stöttar och du kan själv vara med och påverka när dessa bäst lämpar sig. Det är bra om du kan avvara ett par timmar i veckan till uppdraget.
Specifika önskemål eller information: 
Det krävs ingen speciell utbildning för uppdraget, men viss kunskap om narkotika, missbruk eller egen erfarenhet av närståendes missbruk kan vara till hjälp i att förstå den situation de som kommer till FMN befinner sig i.
Minimiåtagande: 
Minst två timmar per vecka.
Adress: 
Storgatan 16C
753 31 Uppsala
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: