Sök civilsamhällets uppsatsstipendium!

Skriver du uppsats om civilsamhällets betydelse för samhällsutvecklingen och vill få möjlighet att sprida din uppsats till fler? Då ska du söka civilsamhällets uppsatsstipendium. Skicka in motivering och din uppsats senast den 11 juni.

– Vi blev så otroligt glada och stolta över att ha vunnit Civilsamhällesstipendiet. Det känns kul att få möjlighet att sprida våra kunskaper, säger Antonia Linnarsson och Lina Wingren som fick ta emot stipendiet 2017 för sin uppsats om samarbeten mellan ideella organisationer och företag. Priset delades ut av Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke på den Internationella Frivilligdagen den 5 december.

Nu har du möjlighet att söka för din uppsats! Stipendiet omfattar 10 000 kronor och du får din uppsats tryckt. Pristagaren (en eller flera att dela på) erhåller sitt stipendium i samband med internationella Frivilligdagen den 5 december 2018. Vi som ger ut stipendiet sprider den vinnande uppsatsen till vårt stora nätverk inom civilsamhället.

Stipendiet delas ut gemensamt av organisationerna Forum – idéburna organisationer med social inriktning som är huvudman för Volontärbyrån, Famna – riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg, och Ideell Arena.

En akademisk jury, fristående från de tre ovanstående organisationerna, utser pristagare och tillkännager hedersomnämnanden.

Läs mer om hur du ansöker här