Bli volontär - så går det till

På den här sidan kan du söka olika volontäruppdrag som föreningar i Uppsala har publicerat. Ideellt engagemang ger mycket – både för dig själv och för andra! Det kan handla om att du vill engagera dig i ett uppdrag som har koppling till det du studerar eller också vill du göra något som är helt frikopplat från studierna. Ditt intresse är det som styr.

När du klickar på ett uppdrag får du mer information om vad uppdraget innebär. Där står också vilka förutsättningar som gäller för uppdraget, till exempel om du behöver ha körkort. När du hittat ett intressant uppdrag är det bara att fylla i en intresseanmälan. Där fyller du i information om dig själv, som sedan skickas till den organisation som publicerat uppdraget. Ibland kan det dröja innan du får svar. Tveka därför inte att själv kontakta organisationen om du tycker att det gått för lång tid.

Några tips på vägen

Fundera över vad du har lust att göra och vad som motiverar dig. Vilka kunskaper och intressen kan just du bidra med? Att vara volontär är ett ömsesidigt utbyte som ska kännas bra för alla som är involverade.Har du svårt att ta dig till ett ställe? Alla uppdrag behöver inte utföras på plats. Du kan vara volontär på distans genom att till exempel bygga en hemsida eller skriva artiklar till ett nyhetsbrev.

Du kan också registrera en bevakning för att få mejl när nya volontäruppdrag kommer in.

Registrera en bevakning här >